Erilaisten haasteiden, lukupiirin, palauteringin ja muiden internetin kautta tapahtuvien tapahtumien ja aktiviteettien lisäksi Kirjoittajien killan jäsenet järjestävät säännöllisen epäsäännöllisesti myös erilaisia tapaamisia ja miittejä kasvokkain. Lisäksi jotkut jäsenistämme myös striimaavat kirjoittamistaan esimerkiksi Twitchin tai YouTuben kautta tai järjestävät videopuhelun kautta tapahtuvia miittejä jonkin videopuheluun tarkoitetun sovelluksen kuten Jitsin, Zoomin tai Google Meetin kautta. Nämä erilaiset miitit, striimit ja muut jäsenten itsensä vetämät tapaamiset merkitään muiden tapahtumien tavoin tapahtumakalenteriimme ja tapahtuman lisätiedoista löytyy tarpeelliset linkit näihin kirjoitusstriimeihin. Jos haluat itse järjestää tapaamisia käyttäjien kesken, voit ilmoittaa tapahtumasi kalenteriin lisättäväksi foorumilla sijaitsevassa ketjussa, joka sijaitsee Miitit ja muut tapahtumat alueella.
Jotta ihmisten tapaaminen kasvokkain olisi kaikille yhteisön jäsenille mahdollisimman turvallista, olemme luoneet virallisen miittiohjeistuksen, jota toivomme kaikkien yhteisömme jäsenten noudattavan.
Virallinen miittiohjeistus
Päivitetty 1.12.2023
Kuka saa järjestää miittejä?
Kuka tahansa yhteisöön kuuluva, joka haluaa järjestään miitin jossain, saa sen halutessaan tehdä. Myös virtuaalisten miittien, yhteisölle suunnattujen striimien ja muiden virtuaalitapahtumien järjestäminen Zoomin, Jitsin, Twitchin tai muun vastaavan alustan kautta on sallittua, missä kohtaa vuotta tahansa. Miitin järjestäjän vastuulla on kuitenkin ilmoittaa tapahtumansa tiedot Tapahtumailmoitukset ketjuun, jotta ylläpito ja moderaattorit voivat lisätä tapahtuman Google Kalenteriin nähtäville.
Kuka saa muokata Google Tapahtumakalenteria?
Tällä hetkellä kalenteriin on muokkausoikeudet vain ylläpidolla ja moderaattoreilla, mutta kuka tahansa käyttäjä pystyy kuitenkin ottamaan kalenterin seurantaan tästä linkistä, jolloin kalenterin tapahtumat saa halutessaan otettua näkyviin oman puhelimensa kalenteriin. Jos joku yhteisön jäsen osoittautuu hyvin aktiiviseksi ja luotettavaksi miittien järjestäjäksi, voidaan kalenterin muokkausoikeudet tarjota myös näille yksittäisille jäsenille, jotka voivat sen jälkeen lisätä muiden tapahtumia kalenteriin siinä missä ylläpito ja moderaattoritkin.
Miten otan miittiin saapuvat vastaan?
Tavoitteemme yhteisönä on, että kaikki miitit olisivat all inclusive tapahtumia ja kaikki tuntisivat olonsa tervetulleeksi. Miiteissä ei siis suvaita vihapuhetta, häirintää tai mitään muutakaan sopimatonta tai epäasiallista käytöstä. Lisäksi se tarkoittaa myös sitä, että jos paikalle tulee esimerkiksi vaihto-opiskelijoita, jotka eivät välttämättä osaa suomea kovin hyvin, on kaikkien paikalla olijoiden vastuulla vaihtaa miitin puhekieli joko kokonaan englanniksi taikka sitten kielitaitoiset tulkkaavat keskustelua, jotta uudet tulijat eivät jäisi keskustelun ulkopuolelle. Ja jotta nämä uudet tulijat myös löytäisivät paikalle (oli kyseessä sitten suomalainen tai ei), tapana on ollut joko askarrella jonkinlainen pöydälle laitettava kyltti, josta muut miittaajat tunnistaa taikka ilmoittaa miittiketjussa, minne päin sovittua lokaatiota miittaajat ovat sijoittuneet ja mitä tuntomerkkejä uudet tulijat voivat etsiä saapuessaan paikalle.
Millainen on hyvä ja turvallinen miittipaikka?
Jos haluat, että myös yhteisön alaikäiset jäsenet pääsevät miittiin, paikan on oltava sellainen, että myös nämä alaikäiset pääsevät paikalle. Näin ollen erilaiset yökerhot ja muut anniskeluun painottuvat baarit ovat poissuljettuja vaihtoehtoja. Erilaiset kahvilat, ravintolat, kirjastot, kerhotilat ja muut julkiset paikat ovat kuitenkin sallittuja paikkoja miittien järjestämiseen. Lisäksi alaikäisille sopivat miitit on aina järjestettävä päivällä, sellaiseen aikaan, jolloin suostuisit päästämään omankin alaikäisen lapsesi ulos. Yhteisömme suositus miittiajankohdasta siis on 9-21 välillä. Yhteisömme ikäraja on tällä hetkellä 15-vuotta, mutta jos paikalle tästä huolimatta ilmestyy sitä nuorempia, odotamme heidän osallistuvan vanhemman tai muun huoltajan seurassa taikka vaihtoehtoisesti todistavan jollain tavalla miitissä oleville aikuisille, että ovat paikalla huoltajansa luvalla. On kaikkien miitissä olevien aikuisten vastuulla varmistaa, että liian nuori osallistuja ei ole luvattomilla teillä.
Onko pelkille aikuisille tarkoitetun miitin järjestäminen luvallista?
On. Koska iso osa yhteisömme jäsenistä on jo täysi-ikäisiä on ihan ymmärrettävää, että alaikäisille avoimen osuuden jälkeen jotkut voivat haluta jatkaa miitistä matkaansa yksille tai kesällä voisi olla mukava kirjoitella vaikkapa jonkun anniskelupaikan terassilla ja nauttia auringonpaisteesta. Tämänkaltaiset anniskelupaikkoihin sovitut miitit ovat siis automaattisesti K18. Lisäksi suosittelemme yön yli kestävien miittien ja retriittien ikärajan olevan K18, myös siinä tapauksessa, että tilaisuudessa ei ole alkoholia. Retriittien kaltaisiin yön tai jopa useamman päivän mittaisiin tapahtumiin vaadimme alle 18-vuotiaita pyytämään vanhemmiltaan luvan osallistumiseen. Mikäli lupa vanhemmilta irtoaa, toivomme alaikäisten saattavan jomman kumman vanhemman puhelinnumeron miitin järjestäjän/järjestäjien tietoon, jotta on olemassa lähiomaisen numero, johon ilmoittaa jos jotain sattuu.
Mitä teen jos miitissä todella sattuu jotain?
Mikäli kyseessä on sairaskohtaus tai joku miitissä ryhtyy yllättäen väkivaltaiseksi, ensimmäisenä neuvomme soittamaan yleiseen hätänumeroon 112 ja ilmoittamaan hätäkeskukselle tilanteesta. Noudattakaa hätäkeskuksen antamia ohjeita edellä kuvatun kaltaisissa hätätilanteissa. Mikäli taas kyse on jostain vähemmän vakavasta, mutta silti epäasiallisesta käytöksestä, on aina sallittua ottaa yhteys vaikkapa miittipaikan henkilökuntaan, jotka voivat kutsua vartijan tai järjestyksenvalvojan paikalle poistamaan epäasiallisesti käyttäytyvän henkilön. Tilanteesta on suotavaa ilmoittaa myös ylläpidolle ja moderaattoreille, jotta voimme pyytää molempien osapuolten näkökulman välikohtauksesta ja tarvittaessa potkia epäasiallisesti käyttäytyvät henkilöt ulos yhteisöstämme kokonaan. Yhteisöllämme on nollatoleranssi ahdistelua ja muuta epäasiallista käytöstä kohtaan, joten miittiohjeistuksen ja hyvin käytöstapojen vakavasta rikkomisesta seuraa aina pysyvä banni varoituksen sijaan.
Miten osallistun miittiin turvallisesti?
Vaikka enemmistö käyttäjistämme onkin harmittomia, hyväntahtoisia haahuja, jotka vain ovat kovin innoissaan kirjoittamisesta, miitteihin ja muihin livetapaamisiin osallistuessa kannattaa silti mennä turvallisuus edellä, etenkin jos et ole koskaan aiemmin osallistunut. Ensimmäinen vaihe siis on aina kertoa jollekulle läheiselle missä olet ja kenen kanssa. Eli miittien tapauksessa miittipaikan osoite ja ketkä henkilöt foorumilta ovat ilmoittaneet olevansa tulossa. Vaikka emme monesti tiedäkään toistemme oikeita nimiä, jokainen yksityiskohta voi olla tärkeä jos sinulle tapahtuukin jotain matkalla miittiin tai miitistä pois. Toinen seikka, joka kannattaa muistaa, on olla lähtemättä sovitulta miittipaikalta kenenkään mukaan mihinkään toissijaiseen lokaatioon, ellei siirtymisestä ole erikseen koko miittiporukan kanssa etukäteisesti sovittu. Tässäkin tapauksessa kannattaa kuitenkin ilmoittaa jollekulle ystävälle tai läheiselle miittipaikan vaihdoksesta ja missä uusi lokaatio sijaitsee, jotta jäljillesi on vaikkapa katoamistilanteessa helpompi päästä. Näin sosiaalisen median aikakaudella, on myös hyvä idea lähettää itsestään vaikka selfie johonkin kuvapalveluun tai jollekulle läheiselle, jotta katoamistilanteessa on olemassa ajan tasainen kuva siitä miltä näytät ja mitä sinulla on kadotessasi ollut ylläsi.